Mesagerii admirati si incurajati la Iasi si Bacau! marturii si galerie foto!

This slideshow requires JavaScript.

Au muncit enorm ca sa poata ajunge si la Iasi si la Bacau. Repetitii peste repetitii, telefoane, intalniri si deciziile importante le-au cam dat batai de cap mesagerilor.  Totusi munca lor a fost rasplatita. Peste 1000 de  persoane au trecut pe la standul lor in cele doua orase. Curiosii au aflat mai multe despre ce inseamna sa fii r(om) si ce inseamna discriminarea.  Au probat costumele traditionale, au luat ca amintire o  fotografie si o potcoava norocoasa facuta pe loc de mesterul mesager. La sesiunile de flash mob, oamenii s-au oprit sa ii priveasca si sa ii admire. Sunt romi si romani dar prieteni: mesageri impotriva discriminarii…aici cateva marturiile la cald:

Razvan, 20 de ani voluntar impotriva discriminarii

Mi-a placut reactia oamenilor atunci cand treceam prin oras si la flash moburi. Am lasat cate un zambet si un gand de bine pe unde am trecut. Dansul, muzica, veselia tinerilor reprezinta pasiuni si oamenii ce isi urmeaza pasiunea aduc fericire in jurul lor. Azi m-am simtit liber.   

Stefan, 22 de ani, voluntar impotriva discriminarii

Cel mai mult m-a impresionat faptul ca multi oameni au venit la stand ca sa probeze costumele noastre, sa admire portul nostru traditional tiganesc.  Mi-a placut ca  au dansat alaturi de noi si se vedea pe fetele lor ca sunt fericiti . Asta inseamna ca de cand am infiintat GipsyEye discriminarea incepe sa dispara.

Gabi, 22 de ani, voluntar impotriva discriminarii

Ceea ce m-a impresionat a fost reactia publicului, a oamenilor de pe strada. Toti erau plini de admiratie si interesati sa ne cunoasca. Grupul format de noi a fost foarte bine organizat. Ne-am simtit extrordinar si cred ca misiunea noastra de mesageri impotriva discriminarii a fost atinsa.

Nadir, 24 de ani, voluntar impotriva discriminarii

M-a impresionat traditia si pasiunea romilor pentru dans. Cred ca dansul si muzica promoveaza traditia romilor. Ceea mi s-a parut foarte foarte frumos este faptul ca  grupul a fost unit si a stiut sa colaboreze. Dansul de pe scena de la Iasi mi-a placut enorm. Au fost multi oameni care ne-au aplaudat si ne-au urat succes.

Stefana 19 ani, voluntar impotriva discriminarii

M-a impresionat atractia publicului pentru muzica si dansul tiganesc. Pentru mine cel mai mare “cufar “ cu bogatii si traditii  este Ghiocel, un tanar rom care danseaza cu foarte multa pasiune si este impresionant felul in care isi face el prezentarea: prin batai specificie din palme in loc de vorbe. Este omul care spune mereu :” Dansul este viata mea”

Gabriel, 18 ani, rom laies voluntar impotriva discriminarii

“Mi-a placut enorm sa particip la flash mob si m-am bucurat de  reactia oamenilor de pe strada. La fel cand am fost  pe scena am simtit ca oamenii ne admira. Fetele noastre si baietii nostril impreuna au stiut sa arate lumii dansul tradtitional. Pentru mine este important sa dansez, pentru ca atunci cand  fac asta simt ca sunt fericit  si pot face si pe altii fericiti.

Marian, 27 de ani, voluntar impotriva discriminarii

In primul rand dansurile GipsyEye sunt foarte frumoase si am reusit sa le invat asa cum am putut. Cred ca ele arata lumii o partea din pasiunea romilor. Sunt ca o usa prin care romii ne poftesc alaturi de ei sa ne bucuram si sa ne cunoastem. Un moment  care m-a marcat a fost cand lumea s-a adunat sa vada cum se fac potcoavele .

Florinel, 19 ani, rom lautar voluntar impotriva discriminarii

Cel mai mult mi-a placut seriozitatea si munca echipei GipsyEye. Ceea ce ei fac mi se pare ceva frumos si util, si cred ca oamenii care au venit sa ne cunoasca au simtit asta. M-a impresionat puterea de convingere pe care au avut-o astazi la Iasi in primul rand asupra majoritarilor asupra diminuarii discriminarii. Faptul ca sunt lautar si muzica este pe primul loc in viata mea m-a ajutat sa contribui  la aceste evenimente si asta m-a bucurat. Si mesajul nostru este : fii vesel, bucura-te de viata alaturi de toti fie ei romani, romi, lipoveni etc!!

One Comment Add yours

  1. Felicitari in tot ceea ce ati realizat. Cunosc problemele comunitatii cu care ne confruntam in Romania.Dansurile GipsyEye sunt foarte frumoase si cred ca ar trebui aratate intregi lumi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s