Marturii ale mesagerilor dupa Flash Mob for Roma la Bucuresti ViDEO SI FOTO

on

This slideshow requires JavaScript.

 

Fotin: Mi-am dat seama ca foarte multi romi ca si mine lupta impotriva discriminarii si toti vrem sa aratam ca nu e asa cum spun altii mai rautaciosi (romani, bulgari , francezi) si ca suntem romii care suntem oameni asa cum trebuie si nu merita sa fie discriminati. Sunt foarte mandru ca sunt rom.

Macinoi : A fost un mars al demnitatii, un mars de mobilizare al asociatiilor de romi si ne-am bucurat sa facem parte si sa aducem contributia noastra. Probabil ca nu toti romii care au participat sunt mandri de ei dar au avut curajul sa iasa in strada si sa sa se prezinte cu lucrurile pe care stiu sa le faca cel mai bine. Am cunoscut oamenii noi si am facut schimp de pareri.  Felicit toate organizatiile pentru modul cum s-au mobilizat. O bila neagra pentru politistii care ne-au cam luat pe sus, ne grabeau. Bila alba pentru mass-media care a fost alaturi de noi si si-a facut treaba de a reflecta evenimentul in mod obiectiv.

Georgiana : Sunt mandra ca am fost alaturi de alti romi si ca am iesit in fata cu ceva pozitiv, ca am reusit sa schimbam mentalitatea gagiilor.Mi-a placut organizarea. A fost un eveniment de amploare. Nu mi-a placut ca jandarmii ne-au luat pe sus si ne grabeau.  Mi-a placut ca am reusit sa atragem atentia publicului si faptul ca evenimentul a fost televizat ne-a ajutat sa promovam mesajul nostru impotriva discriminarii. Provin dintr-o familie de romi lautari.

Ghiocel : Am fost mandru ca oamenilor le-a placut de mine. M-au pozat, m-au filmat , m-au aplaudat si m-au incurajat sa continui ceea ce fac. Am purtat camasa rosie traditionala cu mandri pe strazile din Bucuresti.  A fost frumos caci eram multi romi si am dat pentru prima data interviu pe tiganeste ceea ce m-a facut sa fiu bucuros. O sa continui astfel de activitati pentru ca m-am simtit apreciat.

Georgiana 2 : Mi-a parut bine ca sunt in trupa si ca am fost la mars. Ma mandresc ca sunt tiganca si sunt apreciata pentru ceea ce sunt.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s