GipsyEye a promovat voluntariatul tinerilor romi la FESTIVALUL Solidaritatii Europene- Strasbourg 2-5 decembrie !

Fotin si Stefana au reprezentant GipsyEye la Parlamentul European , acolo unde peste 1000 de voluntari din toata Europa si-au dat intalnire pentru cateva zile.

Invitati de prietenii de la Secours Catholique , organizatorii evenimentului, tinerii voluntari si-au regasit cunostintele din Franta cu care au impartasit masa, casa si drumul la Ziua Mondiala a Tineretului din August dar si cei care au venit sa traiasca in satra. Proiectul «  be Roma be Volunteer » implementat de GipsyEye si Secours Catholique a fost prezentant in cadrul festivalului. Cei prezenti au fost placut impresionati de modul cum francezii si rromii se ajuta si se invata unul pe celalalt.

Alaturi de parlamentari europeni, deputati si voluntari  s-au discutat in cadrul unor conferinte multiculturale pe diferite teme la care voluntarii GE au luat parte pentru a  prezenta munca lor si situatia romilor din Romania si apoi au fost expuse in fata tuturor celor prezenti in Consiliul European:reprezentanti din toate tarile ale asociatiilor de tineri,deputati,preşedintele Caritas Europa Pr. Erny Gillen,dna Nathalie Griesbeck-membra a Parlamentului European si membra a Mişcării Democratice (MoDem), parte a Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa s.a.

  Cei doi voluntari de la GE au reusit atat in sala de conferinta,dar si pe holurile Parlamentului sa fure toate privirile celor prezenti cu hainele traditionale rome.Au fost ,,pata viu colorata”a acelei zile toata lumea dorind sa faca fotografii cu dansii,inclusiv personalitatile mai sus mentionate au avut placerea sa se fotografieze impreuna cu ei,iar doamna Nathalie Griesbeck o persoana foarte indulgenta si deschisa a acceptat cu drag darul venit din partea noastra,un batic rosu  traditional pe care l-a purtat pana la plecare.

  Stefana : Sunt foarte fericita ca am reusit sa ajung la Strassbour,sa fiu la un loc cu sute de oameni care lupta pentru acelasi lucru si de la care am avut de invatat!dar cel mai important lucru care s-a facut acolo,spre deosebire de alte intalniri de acest fel este faptul ca am reusit sa fim ascultati de oameni care intradevar au o mare putere in luarea deciziilor.

Fotin: Mie cel mai mult mi-a placut ca cei de la Secours Catholique incearca sa-i ajute pe romi  si chiar au reusit si au fapte si rezultate. E placut sa vezi un numar asa mari de benevoli, oameni care dau din timpul lor si din cunostintele lor pentru ceilalti.

This slideshow requires JavaScript.

One Comment Add yours

  1. Toader Constantin says:

    Felicitarile mele tuturor colegilor,de Asociatii care s-au intilnit pentru a promova situatia acestor familii de Romi din teritorul Europei

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s