Roma Pride sarbatorit la Iasi in diversitate ! Confluente 2013!

Tinerii voluntari de la Gipsy Eye au sarbatorit “Roma Pride”  impreuna cu prietenii lor de la asociatiile etniilor din Romania. Astfel , italieni, maghiari, greci, ruşi lipoveni, ucraineni, poloni, romanii sau romi s-au bucurat cu totii de o zi speciala cand traditia, dansul, muzica si costumele au fost in centrul atentiei in cadrul festivalului Confluente.Image

Parada portului tradițional ce s-a desfasurat  pe traseul Bd. Ștefan cel Mare – Piața Unirii – Casa de Cultură a Studenților Iași  a fost pe placul tinerilor de la GipsyEye care imbinand traditionalul cu modernul au atras simpatia trecatorilor.

« Astăzi la Bucuresti si lasi , tinerii romi au afirmat inca o data ca suntem mandri ca suntem romi. Ne bucuram sa impartim bucuria noastra cu tinerii de la celelalte asociatii. Sunt trei ani de cand participam la Confluente si ne bucuram de  aprecierea tuturor » a precizat Dragos, vicepresedintele asociatiei.

Dupa parada, tinerii romi  le-au pregatit celor care au trecut pragul Casei de Cultura a Studentilor un stand cu date despre istoria si cultura romilor, potcoave dar si oferte de voluntariat. De asemnea, doritorii au putut sa consulte cartile vii: Ionut , rom ursar dansator si Ghiocel, rom caldarar de la Grajduri.ImageImage

Festivitatea s-a încheiat cu un spectacol pe scena mare  » Gaudeamus ». Ghiocel, Macinoi, Ionut, Mela, Alexandra si Odet au spus prin dans povestea neamului romilor în stilul caracteristic : din inima si cu multa energie!

Link cu dansul Gipsy Eye :

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s