What’s up in “Heart to Heart’s club” ?

French version :

Apres le depart de nos chers Apprentis d’Auteuil, la maison semble bien vide mais la vie continue son court et le club “Heart to Heart” dans la petite ecole de Cozmesti se rempli de plus en plus d’enfants ayant soif de connaissances…
Le depart de Michela aussi se fait sentir, les enfants la demandent regulierement et confondent encore mon prenom avec le sien.
P1000807
Comme je vous le disais, notre club d’enfants s’empli encore, cette semaine nous affichions complet chaque jour.
Je retiens mon attention sur Elena, petite fille de neuf ans…
Lundi, premier jour de cette nouvelle semaine, elle s’est deplasse le coude lors d’un jeu dans la court de l’ecole mais n’abandonne pas pour autant ce pour quoi elle etait venue : c’est avec grande surprise et joie que nous la voyons arrivee Mercredi matin, le bras dans le platre, disant qu’elle veut continuer d’apprendre malgre tout et venant nous prendre dans les bras. Cette enfant, qui ne savait ni lire, ni ecrire lorsqu’elle est arrivee, progresse vite et ne manque pas de courage !

P1010114Romanian version :

După plecarea dragilor noștri “Apprentis d’Auteuil“, casa pare goala, dar viata isi continua drumul sau și “inimi pentru inimi” clubul în mica școala de  la Cozmești este umplut cu mai multe activitati și mai mulți copii ce au sete de cunoaștere. ..
Plecarea  Michelei, de asemenea, se simte : întrebarile regulate ale copiilor care încă confunda numele meu cu numele Michelei.

Cum am spus, clubul nostru pentru copii este încă plin, în această săptămână a fost complet în fiecare zi.
Astazi, imi voi indrepta  atenția mea la Elena, o fată de nouă ani …
Luni, prima zi din săptămână, ea s-a accidentat, deplasandui-se  cotul în timpul unui joc pe termen scurt la școală, dar ea nu a abandonat, dupa interventiile DSC02797doctorilor care i-au pus brațul în ghips,ea miercuri a revenit la program cu bucurie spunând că vrea să continua să învețe în ciuda a tot și ne-a imbratisat cu afectiune. Acest copil, care nici nu știa să citească, nici sa scrie, atunci când a sosit la program acum constatam ca progresează rapid și nu este lipsita de curaj !

 

Margaux.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s