Gipsy Eye : mesaj pentru interculturalitate la festivalul elevilor din Iasi: Edu Funny Fest

 

Voluntarii Gipsy Eye:  Alisa, Anna, Dana şi Iuliana, le-au pregatit participantilor o portie buna de antigypsism. Copii de la  bun inceput au curiosi sa descopere activitatile propuse de voluntari.

Dana şi Anna s-au ocupat de atelierul “Cravata adevarului sau minciunii”. Fiecare participant a realizat o cravata personalizată, pe care a scris 2 lucruri pozitive/ adevarate pe care le ştiau despre romi şi unul negativ/neadevarat. Dupa expirarea timpului de lucru, fiecare participant şi-a lipit pe piept cravata şi a prezentat-o grupuiui: „ Romii sunt buni dansatori”, „ Romii au costume frumoase”, „Romii sunt nişte genii”, „Romii sunt frumoşi” sunt doar cateva dintre lucrurile pozitive pe care le-au spus copiii. Dupa fiecare ateler copiii au expus cravatele la standul nostru.

Între timp Alisa şi Iuliana s-au transformat in profesori de jurnalistica. Ele i-au indrumat pe tineri sa gaseasca mesaje cu impact puternic care sa atraga un semnal cu privire la discriminare.

13015566_1147658635269014_9047026893857390206_n

 

 

Atracţia zilei a fost costumul pus la dispoziţia publicului, de catre noi. Acest lucru a însemnat un real moment de entuziasm şi zâmbete.

 

Acest eveniment a fost posibil datorita implicarii voluntarilor nostri. Iata si cateva impresii despre munca lor:

Dana: „Azi  am avut mult mai multi copii la atelier şi la stand fata de prima zi. Cel mai mult m-au impresionat prichindeii. Au fost tare draguţi şi dornici de implicare. Chiar dacă am avut şi grupe în care copiii nu stiau sa scrie pentru ca erau mici, ei  ş-au exprimat prin desen mesajul lor antigypsism.Eu şi voluntarele ne-am simtit fericite şi mândre de reuşita noastră, ne-am bucurat să auzim mesaje încurajatoare şi aprecieri cu privire la întreaga activitate a Asociatiei Gispy Eye. Ne-am bucurat să comunicam cu copiii dar şi cu invatatoarele sau profesorii acestora. „

13046197_10153438814196231_508505031_n

Alisa : „A fost superb si abia astept sa ma implic si in alte activitati. Sunt mandra ca sunt tiganca si sper ca si alti tineri romi vor veni alaturi de noi sa faca voluntariat la Gipsy Eye”.

 

Multumim invitatiei Asociației APSIDES, organizatorii festivalului. Evenimentul se află anul acesta la a IV-a ediție și este organizat pe parcursul perioadei 18-22 aprilie, în săptămâna „Școala Altfel- Să știi mai multe, să fii mai bun!”

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s