Curs de formare al Consiliului Europei la Chisinau!..

on

SDSC00123alut, va recomandam cu caldura sa participati. Este o sansa extraordinara sa va formati si sa cunoasteti oameni noi de la care aveti ce invata.

Cei care au nevoie de ajutor pentru completarea formularelor ne puteti contacta la gipsyeye2008@yahoo.com!

Ca şi parte a Planului de Acţiune pentru Tineri Romi ( RYAP)  Departamentul de Tineret al Consiliului Europei  va organiza un curs de formare regional ce are ca scop creşterea competenţelor participanţilor în susţinerea modalităţilor de auto-organizare şi de participare a tinerilor romi din Republica Moldova şi România. Cursul de formare va avea loc în perioada 25 – 28 Octombrie la Chişinău în Republica Moldova.

Având ca scop scop creşterea competenţelor participanţilor în susţinerea modalităţilor de auto-organizare şi de participare a tinerilor romi, cursul de formare se doreşte a fi o oportunitate de identificare a proceselor de politică publică în care tinerii romi să fie implicaţi iar specificităţile tinerilor romi să devină parte a proceselor de politică de tineret la nivel national şi local.

Cursul de formare va aduce împreună 35 de participanţi din ambele ţări. Evenimentul este o oportunitate pentru tineri (atât romi cât şi tineri ce nu şi-au declarat apartenenţa etnică), pentru decidenţi de la nivel local şi naţional( structuri de reprezentare ale romilor şi autorităţi locale cu resposnabilităţi în domeniu) şi pentru Consiliile Naţionale de Tineret să se asigure că specificităţile tinerilor romi în politicile publice sunt incluse şi susţinute. 

Creşterea capacităţii organizaţionale şi dezvoltarea competenţelor tinerilor romi, a organizaţiilor şi reţelelor acestora reprezintă elementul central al Planului de Acţiune pentru Tineri Romi ( RYAP)  al Departamentul de Tineret al Consiliului Europei.

Termenul limită pentru trimiterea aplicatiei este 15 Septembrie 2017, ora 18:00 CET. Limba de lucru a cursului va fi limba română. Toţi cei interesaţi trebuie să-şi trimită aplicaţiile la adresa de email : Marius.JITEA@coe.int.

https://go.coe.int/xOzgV

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s