De Pasti suntem ACTIVi la scoala dar in familie !

In perioada premergatoare sarbatorilor Pascale, la Scoala Cozmesti s-a muncit cu drag ! Copiii si parintii beneficiari ai programului ACTIV si-au unit fortele pentru a-si pune in valoare talentele. Cu totii au venit sa petreaca un timp frumos impreuna in cadrul atelierelor de creatie organizate la Scoala Cozmesti in cadrul programului de afterschool.

20190424_121236S-au organizat ateliere de vopsit  oua,  pictura, de dans, jocuri  si muzica dar si un atelier culinar in care s-a batut recordul de facut clatite pe comuna Stolniceni Prajescu. In acelasi timp voluntarii locali au mers in vizita la batranii satului.

Oua « incondeiate »… cu tehnica  servetelului

IMG_1168Atat elevii de ciclu primar cat si gimnazial, benficiari ai proiectului, au avut sansa sa isi personalizeze cate un ou pe care  sa-l poata duce cadou parintilor. Atelierul a avut mare succes . Pe langa vospistul clasic in rosu ,  elevii au invatat si o tehnica noua : tehnica servetelului. Practic, copiii au invatat sa foloseasca servetele cu modele pascale pe care print-un amestec special se imprima pe coaja oului cum dorim. Rezultatul a fost uimitor.

 

ACTIV in culorile curcubeului.   

Cei mai priceputi la desen  si-au lansat o provocare : sa deseneze sigla pro20190424_112348iectului ACTIV pentru a o afisa la intrarea in scoala. Si mari si mici, copii  au lucrat impreuna cu parintii lor si voluntarii locali  iar rezultatul a fost pe masura : un panou plin de creativitate si culoare :20190424_115016

 

 

 

Un atelier inedit a fost cel de muzica si dans in care voluntarii locali au pregatit jocuri si dansuri internationale pe care copii le-au invatat cu drag. Kuduro, Zumba, Menaito au rasunat in sala de clasa spre bucuria celor prezenti.IMG_1199

 

 

La clatite ….mamicile inainte !

Atelierul culinar a fost cel in care  mamicile au  luat prim planul. Doamnele i-au invatat pe copii retetele clatitelor cu gem, ciocolata sau simple cu zahar dar si cele cu ingrediente secrete precum scortisoara.

La final ne-am trezit cu peste 300 de clatite. Copii s-au prins bucurosi sa ne arate ca stiu sa intoarca clatitele si au muncit seriosi. A fost un bun prilej sa le explicam si reexplicam regulile de igiena cand facem mancare dar si cum se mananca sanatos.  La final cele fix trei sute doisprezece clatite si jumatate au fost impartite intre participantii care au plecat bucurosi deoarece au reusit sa bata recordul de facut clatite pe comuna Stolniceni Prajescu.IMG_1349

Batranii satului nu au fost uitati.

57362604_2353354278217937_2339830116219092992_nVoluntarii locali din cadrul proiectului au avut ideea sa imparta bucuria copiiilor si cu batranii singuri din Cozmesti. Dincolo de clatite si cozonaci, voluntarii au tinut sa le ofere seniorilor un gand bun. Cu totii s-au bucurat sa se reintalneasca si sa isi aduca aminte de traditiile pascale.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s