Serbarea seniorilor ACTIVi

on

In cadrul proiectului Activ-Acţiuni Comunitare pentru Toţi-Incluziune pentru Viitor, cod proiect POCU/140/4/2/115059, implementat de Centrul Diecezan Caritas Iaşi, în calitate de beneficiar, in parteneriat cu Asociaţia Gipsy Eye, Primăria comunei Stolnicei Prăjescu şi Şcoala Gimnazială Cozmeşti s-a organizat in data de 31 iulie 2019, începând cu orele 10.00, in incinta Grădiniţei Cozmesti, evenimentul „Serbarea seniorilor ACTIVi, dedicat bătrânilor singuri din satele Cozmesti si Stolniceni.
Copiii beneficiari ai proiectului ACTIV si-au pus in scena abilităţile, talentul si creativitatea prin prezentarea unor scenete de teatru si cântece sub coordonarea pedagogilor. Astfel, şlagăre precum „Andri Popa”, „Trandafir de la Moldova“ sau „Cine m-a facut om mare“ i-au bucurat pe batranii satului care au fredonat alaturi de elevi.
Au urmat apoi momente inedite sustinute de copii talentati precum Rosu Antonia Ioana, Recital Roman Mâra Elena. Batranii au putut admira si o pereche de dans sportiv formata din Bianca Maria Rosu (L.T.,,Miron Costin”, Paşcani si Vladut Movileanu de la Colegiul National Mihail Sadoveanu din Paşcani).
La final, toţi participanţii s-au bucurat de un recital de dans tradiţional susţinut de Ansamblu folcloric ,,Plaiuri Păşcănene” coordonat de dna Maria Ungureanu.
In organizarea acestui eveniment s-au implicat experţii din cadrul serviciului de îngrijire la domiciliu – coordonat de Centrul Diecezan Caritas. „Sunt bătrâni care au nevoie de ajutor pentru treburile zilnice dar si pentru tot ce tine de tratamentul pe care îl urmează. Ne bucuram foarte mult ca am reuşit sa ii convingem sa iasă din casa si să-i vedem zâmbind”. (Tatiana, asistent social)
Printre participanţi s-a numărat si doamna Saveta, care a împlinit frumoasa vârsta de 97 de ani. Copiii i-au cantat la multi ani si i-au pregătit si un tort de ciocolata. „Este unul din cele mai frumoase momente din viaţa mea. Ma bucur ca am venit aici să-i vad pe copii si sa-mi revăd prietene pe care nu le-am mai văzut de mult timp. Ni s-au descreţit frunţile si va spun sincer mi-aţi facut chef sa dansez desi abia îmi mai mişc picioarele.” ne-a precizat aceasta vădit emoţionată de surpriza trăită.

Activitatea face parte din cadrul proiectului ACTIV, subactivitatile 4.4 Dezvoltare a abilitatilor de viata independent si a unui comportament pro social si 10.1 Actiuni de implicare activa si de voluntariat ale membrilor comunitatii in solutionarea problemelor cu care se confrunta comunitatea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s