“Ding dong ding, suna peste “ Şcoala Cozmeşti!

Glasurile copiilor aduc atmosfera specifica Crăciunului . Părinţii, vădit emoţionaţi , stau cuminţi în sala de clasă . Aceasta este frumos decorată cu crenguţe de brad, desene, ghirlande şi alte mici minunăţii confecţionate chiar de ei, beneficiarii proiectului ACTIV . Băncile au fost înlocuite cu scaune iar în fata tablei pe care scrie “Serbarea copii Activi “, s-a amenajat şi o scenă.
Copiii dau tot ce pot. Dacă la repetiţii îşi permiteau să mai întoarcă capul, să îşi mai dea unii altuia câte un cot, acum sunt foarte concentraţi. Au şi de ce. Fraţii şi surorile, bunicii şi părinţii sunt cu ochii pe ei dar şi cu telefoanele. Orice mişcare este înregistrată şi cu siguranţă va fi şi analizata seara acasă.
Pedagogii zâmbesc mulţumiţi. Copiii cântă mai frumos ca niciodată şi “colinda nu-i mai multă , să trăiască cine-asculta” parcă mai cere un bis.
Momentul mult aşteptat de toţi este videoclipul cu pozele de la toate evenimentele dar şi rutina de la clasa de after school. Pedagogii o ştiu cel mai bine. Munca la un afterschool nu înseamnă doar ieşiri în aer liber, jocuri, concursuri ci şi multă buchiseala, matematica, istorie, geografie, limba romana, franceza , engleza. Toate aceste materii sunt atât de necesare pentru ca cei mici să devină MARI.
Cu toţii privesc pozele. Părinţii zâmbesc. Copii rad de-a binele şi chicotesc la fiecare poză. Îşi aduc aminte câte au făcut anul acesta şi parcă nu le vine a crede că sunt ei. “ Vai ce mult aţi crescut” exclamă unul din pedagogi analizând pozele de la începutul anului. “
“Aşa este” îşi spun părinţii chemându-şi copiii lângă ei pentru poze. Se fac poze cu brăduleţul care străluceşte. Se fac poze cu pedagogii şi se discută zgomotos despre anul care a trecut, despre unde se va merge cu colinda sau despre ce îi aşteaptă în ianuarie. E o atmosferă plăcută care ne îmbie să vă spunem “Sărbători Fericite” şi vizionare plăcută!

Precizăm că activitatea face parte din cadrul proiectului ACTIV, subactivitatile 4.4, şi 4.2 . Dezvoltare a abilitaţilor de viaţa independent şi a unui comportament pro social .