Prima mea TABĂRĂ !A.C.T.I.V.i la munte!

on

În perioada 6 -12 ianuarie 2020 a  avut loc tabăra ACTIV – la Slănic Moldova pentru toţi beneficiarii programului de şcoală după şcoală din cadrul proiectului ACTIV. Scopul taberei a fost dezvoltarea abilităţilor de viaţa independentă şi a unui comportament prosocial.

A fost o experienţă minunată în care copii au trăit aproape totul pentru “PRIMA DATĂ”.

Micuţii cu vârste între 7 şi 14 ani au avut parte de un mediu de  relaxare şi totodată de învăţare . Excursiile, jocurile şi concursurile , atelierele de creaţie precum şi  punerea în situaţii în care trebuie să decidă singuri i-au ajutat pe copii să îşi dezvolte talentele , aptitudinile şi cunoştinţele.

Pe timpul taberei copiii  au făcut o călătorie în viitor imaginându-şi ce vor face peste 20 de ani. Unde vor fi, ce vor munci şi cum îşi văd viitorul. Astfel am descoperit că avem  printre noi viitori doctori, avocaţi, pompieri, poliţişti, vânzători, şoferi de tir, bucătari şefi, constructori, o educatoare, un profesor de matematică dar şi un cioban mândru de meseria lui.

Viaţa în comunitate, departe de părinţi , respectare programului şi a regulilor, autogospodărirea  i-a ajutat pe copii să îşi dezvolte simţul responsabilităţii. Sub supravegherea pedagogilor prezenţi în tabără, tinerii au reuşit să se descopere pe ei înşişi şi să îşi identifice punctele slabe şi punctele tari.

Ştefan:  A fost foarte distractiv. Când ne-am dus la patinoar a fost foarte frumos. Am luat câteva trante pe gheaţă dar asta m-a făcut să mă străduiesc şi mai mult să învăţ să merg. Deasemenea când am urcat pe pârtia Nemira mi-a fost frică să nu fie ursi însă m-am simţit fantastic în vârf.

Andreea : Prima mea tabără a fost un moment de bucurie alături de ceilalţi copii. A fost prima dată când am fost plecată de lângă părinţii pentru o durată mai lungă. Aş repeta această experienţă oricând.”

Alex: Am învăţat din activităţile propuse să ne urmăm visul.

Sebi: Am trăit senzaţii noi mai ales când ne-am plimbat cu ATV-ul. 

*Precizam ca acesta activitate face parte din cadrul proiectului ACTIV Actiuni Comunitare pentru Toti –Incluziune pentru Viitor “ desfasurat de Caritas Iasi in parteneriat cu Asociatia Gipsy Eye, Scoala Gimnaziala Cozmesti si Primaria Stolniceni Prajescu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s