NECME

Noi forme de  cetatenie europeana in era migratiei a durat 18 luni intre anii 2016 si 2018 iar un grup de asociatii locale, nationale si regionale din 16 tari au cercetat felul in care migrantii sunt perceputi in Europa si ce actiuni se fac pentru a promova participarea lor activa in scietate.

Rezultatele finale le puteti descarca de aici   REZULTATE FINALE NECME

poster necme

 

NECME-evaluare finala Amarante Portugalia

NECME- diseminarea locala in 16 tari

NECME- Intalnire la nivel inalt in VIenne, FRA si ONU

NECME-dezbatere in Palermo

NECME-Prezentarea rezultatului studiului despre migratie- Valmiera

 

Palermo 21-25 May 2017_proj (58) (1)

 

Prin lansarea oficiala pe internet a studiului privind percepţia publică despre migraţie, proiectul European NECME ( Noi forme ale cetăţeniei europene în era migraţiei” a început în 16 ţări europene.

Proiectul, finanţat prin programul “Europa pentru cetăţeni” al Uniunii Europene,ce  implică 17 asociaţii non guvernamentale din 16 ţări, este coordonat de Fundaţia italiană “Giovanni e Francesca Falcone”. Acesta fundaţie este condusă de colegi şi rude ale judecătorului împotriva mafiei , Giovanni Falcone, ucis în 1992.

Scopul proiectului este să exploreze felul în care fenomenul migraţiei afectează societatea civilă europeană în ce priveşte angajamentul civic şi cetăţenia europeană.

Pentru a înţelege mai bine situaţia actuala, un studiu internaţional a fost lansat astăzi şi e disponibil la adresa:    https://it.surveymonkey.com/r/VF73VRD

Studiul a fost elaborat în Palermo (Italia) împreună cu Universitatea de Ştiinţe aplicate Vidzeme (Valmiera – LV) şi va oferi posibilitatea de înregistra şi analiza percepţia migraţiei şi migranţilor în societatea europeană. Deasemenea se va concentra şi pe modul în care migranţii sunt victime ale crimei organizate sau sunt implicaţi în aceasta.

Fluxul consistent de migraţie din ultimii ani a influenţat societatea civilă europeană”, declară Maria Falcone, preşedinta  Fundaţiei, “şi cu toţii trebuie să ne angajăm activ pentru a depăşi xenofobia, intoleranta şi comportamentul discriminatoriu. Prin implicarea diferiţilor actori (profesori, reprezentanţi ai asociaţiilor, agenţiilor europene, administratori ai instituţiilor publice, jurnalişti, forţe de ordine..) şi adoptarea diferitelor metodologii prin care participanţii să fie stimulate să acţioneze ca simpli cetăţeni sau că o societatea civilă organizată pentru a facilita includerea migranţilor în societatea europeană şiş a creeze o sinergie între societatea civilă şi organismele publice şi promovarea voluntariatului. »

Studiul se va desfăşura timp de două luni  şi este disponibil la adresa https://it.surveymonkey.com/r/VF73VRD

 

Persoana de contant pentru România :

Ionuţ  Stan, gipsyeye2008@yahoo.com