ACTION

In curand vedeti gasi si detaliile despre 2009!!!

2008 2008 2008 2008 2008 2008 2008 2008 2008 2008 2008 2008

* Ziua internationala a Rromilor 8 aprilie 2008

Dupa luni de repetiti  trupa de dans Gipsy Eye si-au facut debutul la Iasi. In cadrul manifestarilor organizate de Agentia Nationala pentru Romi, dansatorii Gipsy Eye au fost primiti cu bucurie de ieseni. Pe ritmuri de fanfara, tinerii au oferit flori trecatorilor si au condus parada romilor din parcul Copou pana in fata Palatului Culturii. In fata sutelor de ieseni veniti sa-i admire tinerii au oferit un spectacol live cu muzica buna si miscari alerte. In ultima parte a zilei, voluntarii Gipsy Eye au mers la postul de televiziune local TELE M unde au discutat despre semnificatia acestei zile si viata romilor.

Linkuri mass-media:

Vizioneaza emisiunea de la TELE M “Povestea mea cu Gipsy Eye »

*SO KERES?- O campanie împotriva discriminării rromilor –

Proiectul a fost initiat e Asociatia Studentilor Jurnalisti Ieseni. Voluntarii GipsyEye au participat la dezbaterea despre stereotipurile rromilor prin Ionut Stan si Ionut Stanescu-Ghiocel care le-au vorbit studentilor despre cultura, traditiile si valorile romilor dincolo de prejudecati. La finalul proiectului Gipsy Eye au animat petrecerea oferita de organizatori.

Linkuri mass-media: http://constantinciofu.blogspot.com/2008/06/petrecere-la-finalul-so-keres.html

http://www.ziaruldeiasi.ro/mozaic/so-keres-in-club-sundays~ni4q1v

* « Iasingtown » Global Village

Voluntarii GipsyEye au participat la prestigiosul eveniment organizat de AISEC.  Publicul prezent in Parcul Copou la  6 septembrie a putut admira dansul din inima de tigan. Pentru noi a fost o ocazie de a promova inca o data traditiile rome si frumusetea nemului nostru. Ne-a placut si o sa mai facem.

Linkuri mass-media :

* Confluente 2008 Festivalul simbiozelor etnoculturale

Am participat in calitatea de invitati din partea Asociatiei Doina Carpatilor.  A fost o atmosfera foarte frumoasa. Indiferent de origine, romi, romani, lipoveni, greci, tuci, rusi-lipoveni am dansat, cantat si petrecut impreuna clipe de neuitat. In cadrul programului am avut sansa sa mergem si la Targu Frumos unde ne-am bucurat din plin de succes in randul publicului de etnie roma si nu numai. Tot atunci voluntarii GipsyEye au avut sansa sa discute cu tinerii despre romi si sa promoveze prin comportamentul lor pe scena si inafara scenei  neamul romilor.

Linkuri mass-media:

* Ziua Comunei Grajduri-8 septembrie

Asa cum bine stiti in comuna Grajduri locuiesc foarte mullti romi caldarari iar Ghiocel este unul dintre ei. Asadar ne-am simtit indreptatiti sa dam o mana de ajutor Primariei Grajduri in organizarea zilei comunei. Asa ca ne-am pus pe treaba si a iesit un concurs de dans multi etnic, o hora ca la Moldova si un spectacol de zile mari din partea voluntarilor GipsyEye.  A fost o noua ocazie pentru romii si romanii din Grajduri sa stea unii langa altii, sa danseze, sa cante si sa petreaca de ziua comunei lor.

Linkuri mass-media: 

*Ziua municipiului Pascani-dans alaturi de cei dragi

Noi voluntarii GipsyEye suntem tineri tigani care nu vom uita niciodata de unde am plecat. Asa cum bine stiti, Ionut Stan este din Pascani. Asa ca de ziua orasului am decis sa petrece alaturi de el si de cei dragi in orasul de pe malul Siretului. Nu am scapat ocazia sa le vorbim celor prezenti despre lupta antidiscriminare si sa ne facem noi prieteni. Vorba aceea, nicaieri nu-i ca acasa.

Linkuri mass-media: 

*Ziua Comunei Belcesti-dans din inima de tiganca

In comuna Belcesti s-a nascut colega noastra Corina. Voluntarii GipsyEye nu au scapat ocazia sa le aduca celor prezenti la manifestarile organizate de  Primarie dansul din inima de tiganca. Am fost bine primiti si recompensati pe masura : aplauze la scena deschisa si numele trupei pe buzele tuturor.

Linkuri mass-media:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s